Better a cruel truth than a comfortable delusion ...
Home Anime / e-Story Story Santai Tutorials All bout d Braces Relationship

Sunday, July 3, 2016

Entry Move On buat kali terakhir untuk Awak

"Hai awak..."

How i miss to say that word to you..
how i miss to see your smile.. 
how i miss to hear you laughing at my jokes...
how i miss all of that...

Unfortunately im not yours and you are not even mine since the beginning...

It is only me who keeps on trying...
It is only me who sent you a message just to wish "morning" , "nite" ....
It is only me who always start the conversation...

And you??
Yes.. you did reply my message and all of that... but
I think it is not from your heart...
It was all because you only think me as "YOUR FRIEND".. 
Not more than that...

And me??
Bacause of that reply, i feels that i have hope on you...
I forgot that im not your type... but now i know..

So in this Ramadhan, i decide to let you go...

I mean i decide to forget you...
To forget all of our memory...
To forget our first meeting...
First n last meeting that we had all just a dreams that i should forget...
To forget our sweet conversations...
To forget your smile...
To forget all about you...

Lastly..

Dear awak...
"Selamat Hari Raya Aidilfitri... "

Sunday, March 13, 2016

Penyelesaian kepada masalah Kredit celcom asyik kena potong?

Penyelesaian kepada masalah Kredit celcom asyik kena potong?

hyeee.....

ingat tak lagi entry saya tentang kredit celcom asyik kena potong?

Sorry lambat update...masalah tu dah settle tau...
i thought i kena beli number baru dah, tapi Alhamdulillah nombor lama ni masih boleh diselamatkan....

How???

i dont remember when, but i did called CELCOM ( dial 1111)

saya beritahu dia masalah yang saya hadapi, and then dia tolong checkkan untuk saya if saya ada subscribe apa-apa...after done checking, memang saya terkejut sebab banyak sangat nombor 5 angka yang potong kredit saya tanpa my permissions....

kalau celcom suruh tunggu masa dia nak checking kan status korang tu,
korang kena banyak bersabar tau sebab memang lama proses tu.....SANGAT LAMA....
i mean it...

and then,
Celcom list all the numbers and asks me to stop them by sending message to each one of them...
dan kalau tak silap saya, ada lebih kurang 10 number 5 angka...

double WOW...!

yeahhh...memang banyak....

finally....
after all the messaging done,
masalah saya tu settle....

kini, tiada masalah kehilangan kredit lagi.... hehe

Saturday, March 12, 2016

Cara tukar blogspot.my kepada blogspot.com

Cara tukar blogspot.my kepada blogspot.com

hye again....

saya dah jumpa penyelesaian kepada masalah follower saya yang tak muncul tadi...


caranya adalah dengan menukar semula kepada blogspot.com....

STEP :.
1) Template > Edit HTML
then tekan Ctrl + F
2) Paste kan ayat <head> di dalam kotak tu
3) Copy-paste kod ini dan letakkan diatas / sebelum <head>

<script type="text/javascript">
var blog = document.location.hostname;
var slug = document.location.pathname;
var ctld = blog.substr(blog.lastIndexOf("."));
if (ctld != ".com") {
var ncr = "http://" + blog.substr(0, blog.indexOf("."));
ncr += ".blogspot.com/ncr" + slug;
window.location.replace(ncr); }
</script>

4) Save

so, camne??
view blog anda dan lihat hasilnya.....

a lil big credit for NurulShahira ^^

p/s : follower saya dah cun balik... #muahcikeddd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...